Välkommen till Arvidsjaurs Hembygdsmuseum Gamla Prästgården!

Café, hemslöjd (handcraft), museum.

ÖPPET / OPEN: Måndag-fredag (Monday-Friday) kl. 12:00 - 16:00

Lördag (Saturday) kl. 12:00 - 14:00

Söndag (Sunday) Stängt (Closed)

Välkommen / Welcome

Vi har INGET Valborgs- eller midsommarfirande i år på grund av olämplig utemiljö efter en bergvärmeinstallation.

Vi håller STÄNGT hela Kristi Himmelsfärdshelgen 26-28/5 2022.

Hemslöjd: kan du shoppa i vår butik där vi säljer hemslöjd tillverkade av fler än 70 lokala hantverkare.

Café: Du kan också ta en kaffe/te och njuta av våra hembakade tilltugg (Swedish fika) och köpa mjukkakor som vi bakat i en gammal bagarstuga.

Museum: Muséet består inte bara av Prästgården. Här finns också den gamla kyrkplatsen och t.ex. en gammal vapensmedja och Arvidsjaurs äldsta hus.

Vandra!

Kortare eller längre vandringsleder som utgår från Gamla Prästgården:

1. Prästtjärnsstigen 2,5 km.

2. Kulturstigen 15 minuter. Stigen berättar om områdets historia.Skyltad text på svenska, tyska, engelska och samiska.

3. Kyrkstigen -närmaste delen mellan Lappstaden och Gamla Prästgården förbi Arvidsjaurs kyrka.

4. Blomsterstig: Samma led som Prästtjärnsstigen. Blommor markerade med skyltar.

Välkommen att besöka oss!

Öppet året om! Open the whole year!

På Hembygdsgården arbetar: Lena Nilsson, Ann-Helen Andersson, Catrine Utterström. Prata gärna med dem.

Tack alla medlemmar och slöjdare för ert stöd!

Gåva: Stöd oss gärna ekonomiskt med en gåva. Vi behöver all hjälp vi kan få! Tack!

BG: 5022-2280.

Swish: 123 449 28 07